fbpx

Julamarken på Fornbyvis

Söndag 1 december kl. 11.00-16.00

Inför första advent öppnar vi portarna till Fornbyn och arrangemanget ”Julamarken på Fornbyvis” som i år ersätter KråkJul.

Lanthandeln är öppen, julgranen är tänd och glöggen är varm!

”Julamarken” kommer att bjuda på stämningsfulla miljöer, dofter och smaker från förr och det kommer att finnas möjlighet att gå in i några av stugorna i Fornbyn. I lanthandeln kommer det att finnas lokal slöjd till försäljning, i Härjevadskyrkan kommer värmande psalmer av Lina Sandell och en och annan julmelodi att framföras i folklig ton av Susanne Lind och Mattias Ristholm i skenet av levande ljus. I Händenestugan brinner det stilla i spisen under tiden som Inger Widhja berättar julberättelser från förr för alla barn. Som en kontrast till dagens julfirande har Rackebystugan inretts för ett julfirande så som det kunde ha sett ut innan julgranens tid.

Ingen julamarken utan marknadskarameller och annat gott som hör julen till! För den som önskar finns alla möjligheter att köpa närproducerad mat, dryck och sötsaker av lokala mathantverkare liksom slöjd av hög kvalité tillverkad av lokala slöjdare.


Publicerad 24 oktober

 • Öppettider

  Dag Öppnar Stänger
  Måndag Stängt
  Tisdag 10 17
  Onsdag 10 20.30
  Torsdag 10 17
  Fredag 10 17
  Lördag 11 16
  Söndag 11 16