fbpx

Klimatsmart:
Prylbytardagen

Onsdag 12 februari kl. 11.00 – 20.30

Många hem, förråd och vindar är överfulla med prylar som vi inte längre använder, och det känns kanske inte bra att bara slänga dem. Därför arrangerar vi nu en första prylbytardag på museet. Ta med dig saker som du inte behöver och byt till dig något som du har nytta av. Det är både klimatsmart – prylen får ett fortsatt liv – och bra för plånboken.

 

Så här går det till:

  • Ta med dig max fem prylar som du själv kan bära. Tänk på att prylarna ska vara i fint skick och rena. Kolla att inga delar saknas och att all elektronik fungerar.
  • En biljett per inlämnad sak kan bytas mot nya saker. För varje pryl du lämnar får du en biljett, och kan med biljetten plocka ut en pryl. Saker som hör ihop räknas som en pryl, t.ex. om du har flera tallrikar av samma sort. Tre böcker ger en biljett.
  • Du får inte tillbaka de prylar du skänkt som inte valts av någon – dessa skänks till second hand-verksamhet där vinsten går till välgörande ändamål.
  • Inlämningen och bytet pågår under hela dagen!

 

OBS! Vi tar EJ tar emot följande: tidningar, kläder, skor, elektronik som teve, små prydnadssaker (till exempel souvenirer), bilbarnstolar, babyskydd, babysaker och plastleksaker äldre än från 2013, äldre hjälmar, enstaka bestick/kopp/fat och inte leksaker från snabbmatsrestauranger eller motsvarande värde.

Illustration: Erica Jacobson


Publicerad 9 januari