Andreas ska utveckla Fornbyn

Idag, 15 juni, påbörjade Andreas Lindblad anställningen som Fornbyantikvarie vid Västergötlands museum. Andreas kommer närmast från Skansen i Stockholm. Han hälsas varmt välkommen och förhoppningen är självklart att han ska trivas i Västergötlands eget lilla ”Skansen”!

Andreas är 38 år och född i Örebro. De senaste dryga sju åren har han arbetat på Skansen i Stockholm med både byggnader och odlingar. Han är utbildad byggnadsantikvarie och trädgårdsmästare vid Göteborgs universitet.

– Jag tror att det kommer att bli jättebra här på Västergötlands museum säger Andreas, och utvecklar sitt konstaterande med att han ser fram emot att vara en del av ett team och att Västergötlands museums verksamhet känns greppbar.
– Min dröm är att få igång odlingen på allvar, och att rikta den mer mot barn. Jag tror att det är ett bra sätt att lära sig.

Andreas är överlag intresserad av all typ av odling. Han bor i ett hus som flyttades till i Hajstorp utanför Töreboda 1929, och som varit i släktens ägo sedan dess.

Förutom odlingar och byggnader är Andreas intresserad av gamla saker som inte gå på el, såsom vevgrammofner, trampsymaskiner och vedspisar. Dock konstaterar han med glimten i ögat att hans intressen möjligen kan kännas ”väldigt antikvariska”. Han gillar också tragiska filmer, som exempelvis ”Åter till Cold Mountain” och han lyssnar gärna på popmusik.

Publicerad 15 juni

Området är öppet alla dagar: 8-20
    Stugorna är öppna vardagar 8-16.