Carina lämnar som arkivarie

I dagarna tackar vi av museets arkivarie Carina Seiberlich. Hon har arbetat på Västergötlands museum under två års tid och gjort en stor insats för museets informationsförvaltning. Vi önskar henne ett stort lycka till i framtiden.

För två år sedan anställdes Carina på Västergötlands museum som arkivarie. Med henne kom nya idéer, många glada skratt i personalrummet och en aldrig sinande arbetslust. Hon hade en gedigen utbildning i bagaget, fylld med kunskap om digitalisering, e-arkiv och de allra senaste rönen om informationsförvaltningens och arkivens framtid.

Tack vare Carina har museets arkivenhet utvecklats och kontakter han knutits med nya aktörer i regionen, bland annat med släktforskarföreningar. Resultatet av ett av de mer omfattande samarbetsprojekten kommer att ses under hösten i den kommande utställningen med Nils Edvard Forssells ambrotyper från 1860-talen. Genom Carinas samarbete med släktforskarföreningen har ny kunskap, namn och livsberättelser kunnat knytas till de tidigare ganska anonyma porträttbilderna.

– Lycka till önskar vi på Västergötlands museum och vi skickar härmed också ett stort varmt tack för allt som du har gjort för museet, säger museet chef Luitgard Löw.

Publicerad 7 juli

Området är öppet alla dagar: 8-20
    Stugorna är öppna vardagar 8-16.