Fullt på årets julgransplundring

Julen är slut för den här gången. Söndag 17 januari dansades det för fullt runt två av julgranskarameller prydda granar i Västergötlands museums hörsal. Ca 200 glada dansare klev in i ringen och gav sig iväg till säkra kort vid en julgransplundring, så som ”Så går vi runt kring en enebärabuske”, ”Nu är det jul igen” och avslutningsvis den klassiska av händer framklappade ”Raketen”. Efter dans och lek, ledd av Skara gille, Axevalla folkdansgille och Vallefôlk, var det dags för korv med bröd och saft, serverad av representanter för nyss nämnda föreningar. Innan alla barn gick hem i den vita vintereftermiddagen, fick alla plocka ner en julgranskaramell från granarna som alltså till sist blev plundrade!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Västergötlands museum, Skara gille, Axevalla folkdansgille och Vallefôlk.

Publicerad 18 januari

Området är öppet alla helgfria vardagar: 8-16
    Stugorna är stängda höst & vinter.