God Jul & Gott Nytt År från Västergötlands museum

God jul och gott nytt år, önskar vi på Västergötlands museum!

Ett museiår är snart till ända. Hur summerar vi det? Det hände mycket! Under våren pratade vi om kulturarvsväxter och herrgårdsliv, hösten inleddes med ett av punkens creddigaste band, Asta Kask. Med musiken från 80-talet återupplivades det slumrande Kråks och inne på museet kunde både barn och vuxna inspireras till eget skapande av Skarakonstnären Torbjörn Nolkrantz måleri. Under 2105 uppmärksammande vi också att det var 30 år sedan bronssköldarna hittades och i Varnhem grävdes tidiga kristna gravar ut i samarbete med Göteborgs universitet. Med de fynd som hittades kan vi komma att skriva om historien. Hela året avslutades magnifikt med KråkJul, en riktigt vacker och stämningsfull julmarknad på Kråks Herrgård.

Kan vi lova något inför 2016? Ja, att höstens öppna onsdagskvällar fortsätter med ett rikt varierat programutbud och att vi ska skapa och erbjuda nya utställningar och aktiviteter som berör, som känns viktiga, angelägna, inkluderande och lärorika. För det är vårt uppdrag och ni är det allra viktigaste för oss. Utan en publik som tar del av vår verksamhet lever vi inte.

Varmt välkomna 2016!

Hanna Eklöf
museichef
Västergötlands museum

Publicerad 23 december

Området är öppet helgfria vardagar: kl. 8-16
    Stugorna är stängda och öppnar i vår.