Kass Humor underhöll på museet

Humorkollektivet Kass Humor från Lidköping stod på museets scen onsdag 16 mars. De bjöd på sig själva och berättade om hur gruppen bildades och hur de arbetar med de YouTube-filmer som är kommunikationskanalen bakom framgångssagan.

Gruppens frontfigur, Andreas Magnusson, saknades då han hade jobb som kallade. Och gruppen konstaterade med glimten i ögat att de hoppades att han skulle få en riktigt tråkig kväll.

Förutom att Jon Lönn, gängets organisatören och en av gruppens två grundare, berättade om arbetet och mycket om den nya serien på Sveriges Televison som gruppen i sommar ska filma på hemmaplan i Skaraborg, visades två filmer med ihopklippta höjdarscener och ett antal misslyckade tagningar.

— Det är väldigt viktigt att vi inte bara blickar bakåt på museet utan även hänger med här och nu, förklarade museets Ulrika Eriksson till SkLT om varför de bjudit in humorgruppen.

Efter stunden i hörsalen flyttade sig humoristerna och hela publiken ut i museets kafé. Där bjöd gruppens trubadur Bill Granath på visor till gitarr. Här sålde gruppen även T-shirts och visade flera av sin klassiska filmsnuttar.

Ännu en lyckad kväll på Västergötlands museum!

Publicerad 17 mars

Området är öppet alla dagar: 8-20
    Stugorna är öppna vardagar 8-16.