Luitgard ny museichef

Nu är det klart. Det blir Luitgard Löw som blir ny museichef vid Västergötlands museum. Luitgard Löw, som är född och uppvuxen i Tyskland, är filosofie doktor i medeltids- och nyare tiders arkeologi. Dessutom är hon docent i medeltidsarkeologi.

Löw sökte tjänsten som museichef redan 2014 men ville vid den tidpunkten först färdigställa en bok.

Löw har efter doktorsexamen tjänstgjort vid universitetet i Bamberg. Efter det har Löw varit anställd på museum i Tyskland och Norge och var under 2011-2015 museichef vid Museum der bayerischen Könige i Wittelsbacher Ausgleichsfonds. Sedan 2016 är hon samlingsstrateg vid Värmlands museum i Karlstad.

– Vi är glada att vi så snabbt har kunnat rekrytera en ny chef. Att det blev Luitgard Löw, som redan 2014 sökte tjänsten, känns bra, säger Roland Andersson, ordförande i Stiftelsen Västergötlands museum. Luitgard har doktorerat i arkeologi och tillför därför kunskap i för museet viktiga frågor. Hon har dessutom varit chef för ett museum i Tyskland och där mött de frågor som ett museum står inför då det gäller att finnas tillgängligt för en allmänhet.

– Det känns härligt. Jag är väldigt glad att styrelsen visat förtroende för mig. Västergötlands museum har inte bara en fantastisk samling, utan också medarbetare med mycket kunskap och en stor, lång antikvarisk tradition. Att jobba med detta som bakgrund känns helt enkelt underbart, säger Luitgard Löw.

Luitgard Löw börjar sin tjänstgöring i juli 2017.

Publicerad 4 maj

Området är öppet alla dagar: 8-20
    Stugorna är öppna vardagar 8-16.