Ny databas för museets foton och föremål

Museet genomgår just nu en övergång från vårt gamla databassystem till ett nytt. Detta innebär att det inte går att söka i våra samlingar från och med slutet av mars och en tid framöver. Vi prioriterar arbetet med att göra klart den nya databasen och inom kort kommer det att vara möjligt att söka föremål och bilder igen.

I vår nya söktjänst kommer ni som besökare att hamna på DigitaltMuseum. Det är en plattform där objekten och informationen hämtas från samlingsförvaltningssystemet Primus.

DigitaltMuseum är utvecklad av KulturIT (Norge), med finansiering av Norsk Kulturråd. Idag ingår närmare 60 museum i Sverige och fler museum ansluter sig till denna plattform. Bekanta er gärna med DigitaltMuseum. Där kan ni söka bland över 2.000.000 objekt från olika kulturarvsinstitutioner, skapa ett konto för att spara intressanta objekt i mappar, ta del av utställningar, återkoppla till museerna genom kommentarsfält och mycket mer.

Läs mer om DigitaltMuseum >>

Publicerad 30 mars

Området är öppet alla helgfria vardagar: 8-16
    Stugorna i Fornbyn är stängda.