Lagom till lucia:
Ny bok om orglar

Den 13 december släpps ”KLANGRUM – Orglar i Skara stift”, en bok och skiva som ges ut av Skara stiftshistoriska sällskap i samarbete med Västergötlands museum. Det är en rikt illustrerad bok där tio olika författare lyfter fram orglar, orgelbyggare och organister genom tiderna i Västergötland. Till boken hör en CD med prov på 15 hörvärda västgötska orglar från olika sekler. För inspelningarna har organist Anders Börjesson, Mariestad, svarat i samarbete med Erik Sikkema. Redaktör för boken är Västergötlands museums antikvarie Robin Gullbrandsson.

Release sker i Mariestads domkyrka den 13 december kl. 12.00. Bok och skiva finns då att köpa till rabatterat paketpris och det bjuds förstås på orgelmusik, lussebullar och glögg!

Boken finns att köpa bl.a. i Västergötlands museums butik från ca 20 december. En självklar juklapp!

Publicerad 28 november

Området är öppet alla helgfria vardagar: 8-16
    Stugorna är stängda höst & vinter.