Så hanterar Västergötlands museum risken för Coronaviruset

Västergötlands museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Museet är stängt tills vidare.

Beslut av regeringen
Regeringen har beslutat om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer, enligt en rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Detta som en åtgärd för att minska spridningen av smitta av coronaviruset.

Museets huvudbyggnad är stängd
För att begränsa allmän smittspridning av viruset Covid-19 stänger Västergötlands museum huvudbyggnaden i Skara centrum från och med tisdag 31 mars 2020. Fornbyn och Kata Gård, som klassas som friluftsmuseer, är fortsättningsvis öppna för besök enligt ordinarie öppettider.

Utvecklingen följs löpande och museet agerar utifrån myndigheternas rekommendationer.

Publicerad 16 mars