Inbjudan:
SKARA I KONSTEN – Visa din bild av Skara på museet!

Staden och dess omland har genom åren målats och tecknats många gånger. Västergötlands museum har konst med skaramotiv från både 1800- och 1900-talen men skaraborna har säkert många fler. Kanske finns det skarabilder även på väggarna bland dem som bor utanför kommun­gränsen…?!

Nu bjuder vi in till en utställning där alla som äger ett skaramotiv kan vara med, en utställning där staden Skara, miljöer och människor står i centrum. Amatörmålade vyer får här samsas med konstnärers oljemåleri. Här finns plats för originalbilder i alla tekniker; olja, akvarell, pastell, tusch, blyerts eller grafik.

Låna oss tavlan som hänger över soffan i finrummet eller kanske ligger nerpackad i en låda för en utställningsperiod på Västergötlands museum och låt den glädja många fler.

• Utställningen kommer att visas mellan den 24 januari – 15 mars 2015.
  • Museet svarar för att verken blir försäkrade, marknadsföring och ett kaffekalas för alla medverkande långivare och utställare på invigningsdagen.
  • Museet hänger utställningen och förbehåller sig också rätten att göra ett urval av de inlämnade verken eller avböja inlån.
  • Vissa av verken kommer att fotas och visas på vår hemsida, i en webbaserad utställning.
  • Anmäl ert intresse samt en kort beskrivning av ert verks motiv, teknik och format så snart som möjligt dock senast den 18 december. Bifoga gärna ett foto (inget krav). Anmälan görs via e-post till goran.elisson@vgmuseum.se eller per post till Skara i konsten, Västergötlands museum, Box 253, 532 23 Skara, med uppgifter om dig som långivare, namn, adress, e-post och telefon.
  • Inlämning av konstverken blir på museet onsdag 14 januari 2015 kl. 11.00-18.00.

Har du frågor eller funderingar hör av dig till Göran Elisson, Utställnings- och programsamordnare, 0511-260 47, 076-768 30 94, goran.elisson@vgmuseum.se

BYGG EN UTSTÄLLNING MED OSS!

Publicerad 19 november

Området är öppet alla helgfria vardagar: 8-16
    Stugorna är stängda höst & vinter.