Skaraborg i coronavirusets spår

Nytt dokumentationsprojekt i samarbete med världsfotograf.

Sedan coronapandemien var ett faktum och smittspridningen kunde konstateras även här i vår del av regionen har Västergötlands museum samarbetat med världsfotografen Pieter ten Hoopen för att dokumentera människors upplevelser av krisen i Skaraborg. Just nu djupintervjuar han människor i 8 av regionens kommuner, filmar och tar porträttfoton. Resultatet av dokumentationen blir en vandringsutställning som turnerar till de kommunala museerna under slutet av 2021 och 2022.

Är du intresserad av att berätta din historia? Pieter ten Hoopen har hittills träffat ett tjugotal personer med olika åldrar, yrken och livssituationer – allt från skogsarbetare till IVA-sköterskor. Skicka då ett mail med kort information om dig själv till hanna.eklof@vgmuseum.se

Foto: Pieter ten Hoopen. OBS – bilden är beskuren.

Publicerad 3 juni