Sportlovsskoj på museet

Åter stundar ett lov och plugget ska under en veckas tid ersättas med annat att ägna dagarna åt. Västergötlands museum satsar som vanligt extra på barnen den lediga veckan.

På tisdagen när museet slår upp portarna, har Fornbyn fyllts med monster. Det är en samling olika Pokémons som gömt sig bland stugorna och träden. Kan du hitta dem alla?! Bilda ett ord och ha chans att vinna fina Pokémon-vinster! Starta i museets reception. Pokémon-jakten pågår tisdag till söndag. Under helgen och viddåligt väder flyttar jakten in på museet.
Läs mer om Pokémon-jakten >>

På tisdagen och torsdagen kan du tillverka figurer och former av pärlor och ta med hem. Varför inte ett Pokémon-monster, en Mario eller en snögubbe att sätta upp på väggen eller använda som underlägg till saftglaset!? Att delta i pixlandet kostar en liten avgift som du betalar då du anmäler dig på plats.
Läs mer om Pixelverkstaden >>

Ett klassiskt mys framför brasan, med både pinnbröd, stekta äpplen och sagor, blir det på onsdagen i lovveckan. Det är Händenestugan i Fornbyn som kommer att fyllas av alla dessa ingredienser under några timmar. Och nu när temperaturen visar på åtminstone några grader under nollstrecket på termometern, kan det vara skönt att komma in och värma sig. Perfekt är att kombinera denna aktivitet med letandet efter Pokémons! Till myset måste du anmäla dig.
Läs mer om brasmyset i Händenestugan >>


Publicerad 12 februari

 • Öppettider

  Dag Öppnar Stänger
  Måndag Stängt
  Tisdag 10 16
  Onsdag 10 21
  Torsdag 10 16
  Fredag 10 16
  Lördag 11 16
  Söndag 11 16

  Fornbyn

  Området är öppet alla helgfria vardagar: 8-16
  Stugorna i Fornbyn är stängda.