Tack Anneli och lycka till!

Museets arkivassistent i bildarkivet, Anneli Jonsson, gör idag 21 juni 2017, sin sista dag på Västergötlands museum. Hon börjar nu ett nytt liv i Örnsköldsvik och vi önskar henne ett stort lycka till i Norrland.

Under de drygt tio år som Anneli har arbetat på Västergötlands museum har hon haft många olika uppdrag. Det har handlat om allt från att producera julutställningar till bokningar av hantverkare till marknader, men under de senaste åren har bildarkivet varit hennes huvuduppdrag.

Det allra sista projektet handlade om att koppla ihop museets samling av 1800-talsporträtt tagna av Skarafotografen Forsell med namn på och berättelser om de personer som är avbildade. Till det har släktforskare bidragit med kunskap och Annelis roll har varit att uppdatera museets databas med de nya uppgifterna som gör okända porträttbilder till levande människor med livsöden.

– Lycka till önskar vi på Västergötlands museum och välkommen att besöka oss många gånger i framtiden, önskar museets chef Hanna Eklöf.

Publicerad 21 juni

Måndag 11 18

Området är öppet alla dagar: 8-20
    Stugorna är öppna vardagar 8-16.