Tillbaka till 1700-talet

1700-talsveckan i Skara blev en välbesökt tidsresa som avslutades med en historisk maskerad på Kråks herrgård med dans, supé, Bellman och fyrverkerier lördagen den 17 augusti 2019.

Veckan bjöd också på en 1700-talssystuga, föreläsningar om maskeraden som samhällsfenomen, om tidens vana att dricka brunn och 1700-talets dans, en humoristisk föreställning om Axel von Fersen och hans charmknep och en workshop i konsten att klippa siluetter. Veckan besöktes av populäre Christopher O’Regan. Höör barock och musikerduon Duo Nuovo bjöd på samtida musik, Skara Gille ledde en stadsvandring genom 1700-talets Skara och serverade kaffe på Kråks svartkrog. Dessutom levde Fornbyn upp då Westgiötha Gustavianer flyttade in under lördagen.

Det var alltså ett fullspäckat program som genomfördes i samarbete med Skara kommun och Medborgarskolan med stöd av Grevillis Fond. Medverkade gjorde förutom Westgiötha Gustavianer också Skaraborgs Historiska Infanteri Regemente.

Publicerad 21 augusti