TILT! – Flipperspelens kultur och historia

Tillfällig utställning

9 februari – 8 september

I utställningen TILT! berättas en spännande teknisk, konstnärlig och kulturell historia om flipperspelen, från det tidiga 1800-talets Fortunaspel till dagens digitala varianter. Under 1960- och 70-talen fanns flipperspelen i stort sett överallt. De unga hängde i spelhallar och de äldre förfasade sig. Idag är de omhuldade nostalgiobjekt som återfinns hos privatsamlare.

I utställningen läggs fokus på de konstnärliga motiv som pryder flipperspelens backglas, spelplaner och spelplaster. Här visas också hela flipperspel och vissa får man provspela!

Utställningen är producerad i samarbete med två av landets storsamlare och kännare av flipperspel, Mats Holmquist och Claes Johansson.

Området är öppet helgfria vardagar: kl. 8-16
    Stugorna är stängda och öppnar i vår.
Fler Utställningar
Upptäck andra utställningar hos oss

På Västergötlands museum finns tre permanenta basutställningar. Ständigt
visas också en eller flera tillfälliga utställningar – inlånade eller egenproducerade.