Visning

Öppen visning av Mellan is och eld

Aktivitetens datum har passerat.

torsdag 11 juli

Västergötlands museum

Boka plats

Platsen som idag kallas Västergötland utgör ett av Sveriges fornfyndstätaste områden. Detta speglas väl i museet och den 11 juli bjuder vi in till visning av utställningen ”Mellan is & eld”. Visningen kommer att ta oss från de första människornas ankomst till Västergötland när inlandsisen börjat dra sig tillbaka och fram till järnålderns slut. På vägen kommer vi att stifta bekantskap med de världsunika Fröslundasköldarna och ett av Sveriges äldsta stenåldersskelett. Fynd i Västergötland har gång på gång tvingat hela Sverige att skriva om det vi trott oss vetat om forntiden och de människor som i tusentals år bebott det vi numera kallar Sverige.

Visningen tar cirka 45 minuter och har ett maxantal på 25 deltagare. För att garantera att du får plats rekommenderar vi därför att du bokar en plats via museets hemsida. Vi ses 15 minuter innan utsatt tid i museets reception. Välkomna!

In English / På engelska

Visningen hålls även på engelska kl. 15.00.

Mer information och bokning

Entré och bokning

Entré: Fri entré
Antal platser: 25
Bokning:Förbokning möjlig

Boka din plats via Västergötlands museums bokningstjänst BokaMera.

BokaMera – Boka plats

Västergötlands museum använder tjänsten BokaMera för att hantera bokningar. När du bokar för första gången via BokaMera skapas ett konto åt dig. Med detta konto kan du logga in för att t.ex. avboka en bokning eller skicka meddelanden till oss. Klicka på länken ”Visa bokningsavtal” i bokningstillfället för att läsa mer.

Senast ändrad: