fbpx

Höstlov på museet: Dataspels- och Minecraft-lov

måndag 1 november till fredag 5 november

Kom till Västergötlands museum på höstlovet! Vi låter höstlovet gå i pixlarnas, ettornas och nollornas tecken. Det blir både flera aktiviteter knutna till spelet Minecraft och en föreläsning om hur spelare umgås online.

Hela veckan, måndag 1 – fredag 5 november:
Spela Minecraft på museets server
På måndagen i höstlovsveckan öppnas Västergötlands museums Minecraft-server. Här kan du tillsammans med andra spelare bygga en medeltidsby. På fredag eftermiddag kan man ta en virtuell rundtur i Minecraft-välden med Patrik på museet och titta på alla fantastiska byggnationer som skapats under veckan! Läs mer om hur du spelar och anmäler dig >>

Hela veckan, tisdag 2 – fredag 5 november kl. 10-16:
1X2 med Minecraft!
Gå tipspromenaden i Fornbyn och testa dina kunskaper i Minecraft. Svara på frågorna och deltag i utlottningen av fina Minecraft-prylar!
Aktiviteten är kostnadsfri.

Tisdag 2 & onsdag 3 november kl. 13-15:
Flytta din teckning in i Minecraft
På museet har vi arrangerat en pixel art-station där du kan mata in din egen teckning i Minecraft! Du ritar en teckning på papper eller designar en pärlplatta och omvandlar sedan dessa till pixel art i datorn. Du kan spara denna inmatning som tavlor att hänga upp på väggen i din bas i Minecraft! Alltså är det en fördel om du har ett Minecraft-konto.
Aktiviteten är kostnadsfri.

Söndag 7 november kl. 11 & kl. 14:
Spelhistoriskt föredrag: ”Vi umgås online”
Följ med på en interaktiv resa genom spelhistorien där vi tar en titt på banbrytande spelklassiker som format dagens sociala och digitala världar. Hur umgås vi genom spelen?
Bjud med dina föräldrarna att lyssna och lära sig mer om spel- och spelkultur! Läs mer om föredraget >>
Föranmälan till bokning@vgmuseum.se. Föredraget ges vid två tillfällen, kl. 11 och kl. 14. Ange vilken tid ni vill komma i mejlet! Vi släpper in utan föranmälan i mån av plats.