Skara Humanistiska Förbund: Människan och tiden – från förhistorisk tid till nutid

onsdag 28 februari kl. 18.30

Välkomna till vårens upplaga av Skara Humanistiska Förbunds föredrag på Västergötlands museum!

Detta föredrag handlar om hur människor har mätt tid och anpassat sina liv därefter från jägar- och samlarsamhällen fram till vårt postindustriella samhälle. Det centrala temat är vilka faktorer som gör det viktigt för oss att hålla rätt på tid och varför dessa har förändrats.

Henrik Ågren är professor i historia vid Uppsala universitet. Hans doktorsavhandling behandlar tidsangivelser i svenska rättegångsprotokoll under 1600- och 1700-talen.

Boka via länken nedan.

Välkomna till vårens föredrag som äger rum på Västergötlands museum i Skara. Föredragen hålls i museets Hörsal med begränsat antal platser och föranmälan gäller. Föredragen kan också följas digitalt via länk som skickas via e-post till alla medlemmar.

Entré/deltagaravgift: 60:-för alla över 25 år. Ungdomar samt medlemmar i Skara Humanistiska förbund har fri entré hela året.

Om Du vill ta del av något enskilt föredrag digitalt via länk utan att bli medlem, kontakta Johan Hjertén (johanhjerten@gmail.com) och följ hans instruktioner.

Bli medlem i Skara Humanistiska Förbund: För 200:- + 100:- för ev. familjemedlem blir Du medlem och får fri entré till alla föredrag under 2024 samt förbundets årsbok.
• Bg 5044-9495
• Swish 123 485 2992