Öppen visning:
”Av inre nödvändighet och med största lätthet”

torsdag 28 mars kl. 14.00

• Agnes skulpterar med sittande modell

Denna dag bjuder Västergötlands museum in till en öppen visning av utställningen ”Av inre nödvändighet och med största lätthet”. Följ med museets pedagog och hör berättelsen om en av Sveriges bästa och mest fascinerande sekelskiftesskulptörer. Berättelsen tar oss från ett skilsmässobarns blygsamma förhållanden i Skaraborg till Stockholms konstakademi och vidare till salongerna i Paris. Missa inte chansen att höra historien om Agnes liv och se ett axplock av den fantastiska konst hon gav upphov till. Efter visningen bjuder museet på kaffe och kaka.

Totalt tar hela evenemanget cirka 75 minuter där själva visningen utgör 45 minuter. Sedan finns en halvtimme avsatt för fika där museets pedagog dröjer kvar för att svara på eventuella frågor. Evenemanget är kostnadsfritt, men platsbokning krävs då det finns begränsat antal platser. Platsbokning måste göras på museets hemsida senast 24 timmar innan visningen startar. Meddela gärna om du har några allergier eller andra matpreferenser när du bokar plats. Vi samlas 15 minuter innan utsatt tid i museets reception. Varmt välkomna!

Boka via länken nedan.