Öppen visning:
Mellan is & eld

torsdag 14 mars kl. 14.00

Platsen som idag kallas Västergötland utgör ett av Sveriges fornfyndstätaste områden. Detta speglas väl i museet och denna dag bjuder vi in till visning av utställningen ”Mellan is & eld”. Visningen kommer att ta oss från de första människornas ankomst till Västergötland när inlandsisen börjat dra sig tillbaka och fram till järnålderns slut. På vägen kommer vi att stifta bekantskap med de världsunika Fröslundasköldarna, Sveriges kanske äldsta stenåldersskelett samt de sensationella Varnhemsfynden. Fynd i Västergötland har gång på gång tvingat hela Sverige att skriva om det vi trott oss vetat om forntiden och de människor som i tusentals år bebott det vi numera kallar Sverige.

OBS! Visningen tar cirka 45 minuter och har ett maxantal på 25 deltagare. Efter turen bjuder museet på fika och museets pedagog kommer att finnas med för att svara på eventuella frågor som kan ha uppkommit under turen. För att garantera att du får plats rekommenderar vi att du bokar en plats via museets hemsida. Vi ses 15 minuter innan utsatt tid i museets reception. Välkomna!

Boka via länken nedan.