fbpx

Musik i Fornbyn Valle Baroque

lördag 29 juni kl. 12.00 & kl. 14.00

Elephant in a Porcelain Shop

Tid: 12.00

Plats: Missionshuset, Fornbyn

Stjärncellisten Mime Brinkmann kommer till Valle Baroque och nöjer sig inte med ett instrument utan har med sig hela fyra, i olika storlekar. I detta program beskrivs de som elefanter – stora, söta och kloka, som en dag bestämmer sig för att promenera upp, upp, upp och sedan ner – genom Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland, Belgien, England… Det är en vindlande resa med flera möten på vägen. Några av tonsättarna vi stiftar bekantskap med är Tobias Hume, Diego Ortiz och Joseph Dall’Abaco.

Bland instrumenten finner vi violoncello, violoncello piccolo, renässansgamba och basgamba.

Entré och bokning

Entré: Fri entré.
Antal platser: 70
Bokning: Bokning krävs

Boka din plats till konserten via Västergötlands museums bokningstjänst BokaMera.

 

HÄXORNA

Tid: 14.00

Plats: Rackebyladan, Fornbyn

Operabyråns nya skol- och familjeföreställning HÄXORNA är en sprakande magifrossa där publiken medverkar med sång, trollformler och rörelser. Varför är häxorna så mystiska och spännande? Vi upptäcker tillsammans att häxor i själva verket är vanliga människor som kan göra ovanliga saker. Till exempel bota de som är sjuka, fä grönsaker att växa bättre, eller prata ett annat språk. Tänk om häxkonst egentligen bara är kunskap? Med sångröster, slagverk, viola och gotisk harpa skapar vi magisk musik, som är både medeltida, folklig och barock.

Christina Larsson Malmberg är Operabyråns ena grundare och konstnärliga ledare, och har turnerat riket runt med barnföreställningarna Sångfågeln och Lovisa Ulrika. Nora Roll är multiinstrumentalisten som älskar dans, historia, poesi, folktro och naturmystik.

Målgrupp: förskoleklass – årskurs 3, eller som familjeföreställning!

 

Christina Larsson Malmberg: sång, slagverk

Nora Roll: viola, gotisk harpa, slagverk, sång

 

Regi: Håkan Starkenberg

Kostym: Anna Kjellsdotter

Mask och peruk: Theresia Frisk

Foto/film: Sounday Productions

 

Med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Helge Ax:son Johnsons stiftelse

 

Entré och bokning

Entré: Fri entré för barn under 12 år. Övriga, 50 kr.
Antal platser: 50
Bokning: Bokning krävs

Boka din biljett till konserten via Göteborg Baroques biljettsajt, Billeto.

 

Om Göteborg Baroque

Det som gör Göteborg Baroques sound unikt är det intima samspelet mellan ensemblens instrumentalister och sångare och deras gemensamma passion för den tidiga musiken.

Göteborg Baroque grundades 2003 av dess konstnärliga ledare Magnus Kjellson, som leder ensemblen traditionsenligt som spelande dirigent vid ensemblens världsunika claviorganum.

Ensemblen har sin hemmascen och generalprogramserie i Tyska Christinae kyrka. Göteborg Baroque framför regelbundet de stora välkända barockverken men presenterar gärna även mindre kända musikaliska pärlor, ofta bortglömda sedan hundratals år.

Valle Baroque arrangeras i samarbete med Skara kommun, Falköpings kommun, Västergötlands museum, Skara pastorat och Svenska kyrkan i Falköping  samt med stöd från Kulturrådet och Västra Götalandsregionen.

Valle Baroque