fbpx

Förevigad och ”Av inre nödvändighet och med största lätthet”

Västergötlands museum utgörs inte enbart av permanenta utställningar utan även tillfälliga utställningar som står på museet under en begränsad tid. Dessa utställningar utgör bra tillfällen att visa några av de nästan två miljoner föremål som finns i våra magasin och som inte fått plats i våra permanenta utställningar. De två tillfälliga utställningar som vi visar just nu är onekligen exempel på detta. Först och främst har vi utställningen Förevigad som haft en dubbel funktion, dels som utställning och dels som inventarieprojekt där alla de porträtt som finns i vårt magasin äntligen inventerats och gjorts sökbara för våra antikvarier. Utställningen är ett magnifikt exempel på porträttkonstens bredd, då allt ifrån kungar, präster, generaler och adel finns avbildade i målningar, kopparstick och skulpturer.

Skulpturer finns det också gott om i vår andra tillfälliga utställning ”Av inre nödvändighet och med största lätthet” där västgöten Agnes de Frumeries (1869-1926) konstnärskap lyfts fram i sin helhet. Trots att Agnes realistiska skulpturer är magnifika att titta på så är det som glaskonstnär i tekniken pate-de-verre som hon framförallt blivit känd för eftervärlden.

Förevigad och ”Av inre nödvändighet och med största lätthet” visas: 31 augusti.

OBS! Visningen tar cirka 45 minuter och har ett maxantal på 25 deltagare. För att garantera att du får plats rekommenderar vi därför att du bokar en plats här nedan. Vi ses 15 minuter innan utsatt tid i museets reception. Välkomna!

Boka via länken nedan.

This guided tour is in Swedish. If you want to go on an English tour, you can find more information here >>