fbpx
Lucka 19

dot

Händelsen i Källby
Detta hände i juli eller augusti 2012 mellan klockan 18.30 och 19.30. Händelsen ägde rum i 20-25 minuter.

”Vid 18.30-tiden lämnar jag mitt arbete i Götene för att ensam bilpendla hem till Lidköping. På riksväg 44 mellan Götene och Lidköping uppmärksammade jag flera parallella strimmor på den blå himlen. Det såg vackert ut och jag tittade på dem en stund och började tycka att de betedde sig på ett ovanligt sätt. För de första var de ovanligt många, 5-6 slingor, och så var de ovanligt långa och de försvann inte heller, som vanliga strimmor efter flygplan gör.”

Mannen fortsatte att köra med blicken fäst på strimmorna och märkte efter en stund att de inte låg på en jämn höjd på himlen, utan snarare såg ut att resa sig från marken upp mot himlen.
”Det såg ut som en rökformation som hade formen av en bläckfisk på himlen.”

När han närmade sig rökformationen upptäckte han att det fanns ett föremål i ”bläckfiskkroppen”.
”Föremålet rörde sig inte alls, utan stod bara stilla. Jag befann mig nu på väg 44, precis utanför orten Källby. Här stannade jag och gick ur bilen. Stod sedan i 15 minuter rakt under molnet med föremålet i. Jag såg det nu tydligt. Bäst kan det beskrivas som ett helt tyst, mörkt, stillastående och cylinderformat kors, nästan som ett fälgkors fast grövre i proportionerna. Föremålets höjd var ca 1000-1500 meter.”

Källa: UFO Sverige. Texten är något nedkortad.