Lucka 22

dot
Bilder på möbler från Tibro
Dagens bild i luckan är tagen av Alf Blocking. Han var bildhuggare i Tibro runt 1930-1950, men när uppdragen minskade tog han upp fotografering istället. De flesta av denne fotografs bilder är produktbilder som visar trästaden Tibros stora betydelse för svensk möbeldesign och tillverkning av möbler under 1950-och -60-tal. Samlingen på Västergötlands museum efter Blocking består av flera tusen bilder. De flesta negativen är av glas och motiven och uppdragen verkar ha varit många.

Just nu pågår ett samarbete mellan Västergötlands museums bildarkiv och en grupp Facebook-användare i Tibro som hjälper till att identifiera och berätta om Blockings bilder. Hittills har cirka 2000 fotografier publicerats på museets föremåls- och bilddatabas DigitaltMuseum och dessa har visats närmare 2200 gånger och 250 kommentarer har lämnats in. Här kan du se de bilder som än så länge finns inlagda i databasen >>