fbpx
Lucka 3

dot
Huset som kom och försvann
I utkanten av Skövde, vid platsen för Karstorps gård mellan Ulveket och Ekängen (idag Ulveksbackarnas naturreservat) inträffade följande märkliga händelse på 1960-talet:

Verna Andersson, hennes sambo Alf Brage och dennes fader Gustaf vandrade längs Lillegårdsvägen. De var på väg hem efter en promenad och närmade sig en kulle med träd som låg ca 100 meter längre bort.
– Plötsligt fick vi se ett hus som varken jag eller pappa kände igen, berättar Alf för journalisten Clas Svahn.
– Det såg ut som en större förrådsbyggnad, det var grått och hade väggar och tak och verkade stå på kullen framför oss, fortsätter han. Sambon Verna såg samma sak.
– Det var ingen liten grå stuga jag såg, utan ett större hus i två våningar, berättar hon. Det var träd runt omkring men man såg huset tydligt från där vi stod.

De blev förvånade för på den här platsen skulle det inte stå något hus. Nyfikna och lite förbryllade bestämde sig de tre för att gå fram mot huset för att ta sig en närmare titt.
– Vi höll ju inte ögonen på huset under tiden vi gick utan vi pratade och tittade på marken framför oss och på varandra, säger Alf Brage.
– Men när vi var kanske 25 meter från huset så tittade vi upp – och då fans det inte där! Vi blev stående. Jag trodde att vi hade gått fel. Jag tror att vi till och med gick tillbaka för att titta igen från samma plats som vi hade upptäckt det från, men huset var och förblev borta.
– Det är väl något jäkla häx, sade pappa Gustaf. Onda krafter hade lurat den att se något som inte fanns.