fbpx

Öppettider och information

Kata Gård kommer att öppna för säsongen 2021 den 20 mars klockan 10. Därefter är det öppet varje dag 10-17 fram till och med Allhelgonahelgen den 7 november. Vi hoppas kunna genomföra arkeologiska utgrävningar i maj och i september tillsammans med studenter från Göteborgs universitet. Det sker såklart under förutsättning att studenterna tillåts samlas i grupper för undervisning. Vidare räknar vi med att som vanligt kunna erbjuda dagliga korta guidningar på Kata Gård under sommaren klockan 13. Övrig programverksamhet är under planering och kommer att läggas ut så snart vi vet mer. Osäkerheten inför 2021, hur det blir med resor, med arrangemang för grupper med mera är stor och vi får helt enkelt vänta och se. Men ett vet vi – tranorna kommer åter till Västgötabygden i mars och då slår vi upp portarna till Kata Gård. Välkommen till Varnhem!

Kata Gårds öppettider 2021
● 20 mars – 7 november kl. 10.00-17.00 är Kata Gård öppen dagligen och under denna tid går det utmärkt att titta på utställningen utan guidning. Vi hoppas dock att smittläget tillåter att vi kommer igång med dagliga kostnadsfria guidningar kl. 13.00 från och med måndag 28 juni. Håll koll på hemsidan för säkrare information om detta datum och öppna guidningar, när sommaren närmar sig.

Bokning av guidning för grupper på Kata Gård görs på Västergötlands museum på tel. 0511-260 70 eller e-mail till receptionen@vgmuseum.se. OBS! Vi bokar inga grupper för guidningar under våren med hänsyn till det osäkra smittläget.
Priser: En gruppguidning kostar 1500:- och tar ca 35-40 minuter. Guidning för skolklasser från Skara kommun är gratis. Skolklasser från övriga kommuner betalar 500:- per grupp.