Att söka information om sitt hus

Robin berättar om byggnadshistoriskt forskningsmaterial

Snart hundra år har passerat sedan Nordiska museet gav sig ut på den skaraborgska landsbygden för att inventera en snabbt försvinnande byggnadskultur. Sedan dess har mycket hänt, och en förödande majoritet av vad som då uppmärksammades har fått skatta åt förgängelsen.

Vårens utställning Västgötagårdar visas till augusti 2024. I denna visas ett urval av den västgötska, och i synnerhet skaraborgska byggnadskulturen.

Den 2 maj hölls ett välbesökt föredrag i anslutning till utställningen. Robin Gullbrandsson, antikvarie, berättade om en rad olika sökmotorer och resurser tillgängliga för den som söker mer information om sitt hus historia. På efterfrågan publiceras här också anteckningarna från föreläsningen (PDF).

Publicerad 2 maj