Djurdagen i Fornbyn – en stor succé

Djurdagen i Fornbyn den 15 augusti 2021 blev en stor succé. Glada barn och vuxna klappade och gosade med djuren, smakade på binas honung, kacklade med hönorna och matade fåren.

Just för dagen hade en mindre hinderbana för käpphäst ställts iordning utanför Höjentorpstugan. Många barn hade anammat inbjudan och tagit med sin egen käpphäst, och det var med flygande fart de flög över hindren.

Mellan varven avnjöts den medhavda picknickkorgens innehåll. Museets styltor hade plockats fram och många barn och vuxna tog sig en balanserad tur. Tipspromenaden med frågor om bin och deras liv blev ett uppskattat inslag.

På allsångsplanen, mellan museibyggnaden och Fornbyn, pågick denna dag en hundutställning vilken arrangerades av Västsvenska Fågelhundsklubben.

När dagen räknades samman kunde konstateras att Fornbyn från morgon till stängningstid på kvällen hade besökts av så många som cirka 1200 personer, stora som små. Ännu en succé i Fornbyn alltså!

Publicerad 17 augusti