Ett av Sveriges mest besökta museer 2021

Friluftsmuseerna har varit sommarens stora publikdragare. Det visar Sveriges Museers rapport om museibesöken runt om i landet. Och ett av de museer som dragit många besökare är Västergötlands museum i Skara. Till museet räknas också Fornbyn och Kata Gård i Varnhem.

Kata Gård har varit en stor publikmagnet och lockat tusentals besökare under sommaren. En av de största händelserna var invigningen av Klostersjön som nu återigen präglar landskapet.

I år fyllde Fornbyn 100 år. En av de satsningar som gjorts där är det Leaderfinansierade projektet, en interaktiv berättelse som utspelar sig i det förindustriella jordbrukssamhället, med syftet att på ett pedagogiskt och underhållande sätt förmedla kunskap till en yngre publik.

Fornbyn fyller en mycket viktig funktion som en mötesplats för människor i alla åldrar. Museet har under sommaren kunnat erbjuda en plats fylld av fysiska möten och aktiviteter.

Följ gärna med oss också i höst och varmt välkomna till Västergötlands museum!

Publicerad 22 september