Fornbyn fyller 100 år

I juni 2021 är det 100 år sedan Fornbyn vid Västergötlands museum slog upp portarna som hela Västergötlands Skansen. Allt eftersom har friluftsmuseet fyllts på med hus från hela landskapet för att ge en bild av hur västgötarna levde förr.

De 100 åren firas söndag 13 juni med en välfylld eftermiddag som blickar både bakåt och framåt. Det blir tal av biskop Åke Bonnier, museichef Luitgard Löw och Anna Maria Claesson från Västergötlands Fornminnesförening.

Samma dag lanseras Leaderprojektet ”Fornbyäventyret” som ett nytt och spännande grepp att förmedla friluftsmuseet till barn. Folkmusikern och vissångaren Kristin Svensson kommer framföra visor från de bygder som husen i Fornbyn kommer från. Sagoberättare Per Gustavsson berättar västgötasägner för mindre och större barn.

Naturligtvis bjuds alla besökare på jubileumsfika.

Här finns ett detaljerat program för dagen >>

Publicerad 2 juni