fbpx

Full rulle med Minecraft under höstlovsveckan

Förra veckan var det full rulle under 2021 års höstlovsvecka på Västergötlands museum, både i museibyggnaden, i Fornbyn men även digitalt.

Tipspromenaden i Fornbyn blev en succé där 316 kunniga spelare av dataspelet Minecraft testade sina kunskaper om spelets många regler och hemligheter. Fem vinnare har vi lottat fram bland dessa som blir kontaktade för att hämta ut sitt pris.

Under två eftermiddagar fick barn och unga skapa konstverk i verkligheten i form av teckningar och pärlplattor och sen digitalisera dem som så kallad ”pixel art” i datorn. Närmare 100 tavlor skapades och omvandlades till pixlar, se några exempel här nedan.

Sjutton spelare samlades online för att bygga en medeltidsby i dataspelet Minecraft. På fredagen hälsade Patrik från museet på tillsammans med Viktor från Riksantikvarieämbetet och kikade på vad spelarna hade skapat. Det var allt från borgar och torn till bondgårdar och odlingar.

Veckan avslutades med en föreläsning med Jimmy Andersson om spel- och spelkultur. Han gav publiken en inblick i spelhistorien och onlinespelandets framväxt. Föreläsningen avslutades med konkreta tips till föräldrar om hur man kan möta sin ungdom i deras spelintresse.

Vi på Västergötlands museum tackar alla barn och unga som besökte oss under veckan och hoppas att ni kommer tillbaka när vi bjuder in till nya aktiviteter och utställningar!


Publicerad 9 november