Detta gäller då du besöker Västergötlands museum

Från den 1 juni 2021 har är Västergötlands museum återigen öppet, dock i begränsad omfattning. Max 50 besökare får vistas inne på museet samtidigt. Vi tar emot grupper och sällskap om max 8 personer. Vi begränsar även hur många som får vistas i de olika utrymmena på museet samtidigt. Begränsningen är anpassad efter ytan på respektive lokal.

Max antal besökare i museets olika lokaler:

• Stora utställningshallen (Martin Hansson – Anpassat liv) – max 15 personer
  • Agnes de Frumerie – max 4 personer
  • Mellan is och eld – max 5 personer
  • Filmsalen (del av Mellan is och eld) – max 3 personer
  • Kata & Kättil + Själabärarna – max 5 personer
  • Skara i medeltid – max 10 personer
  • Butiken / kaféet – max 8 personer

Intill varje utrymme i museet finns skyltar som tydligt informerar om maxantalet. Hjälp oss att göra museibesöket tryggt genom att följa våra begränsningar.

OBS! Besök oss inte om du har symptom
Besök oss inte om du har minsta symptom på förkylning. Då undviker du att smitta andra.

Håll avstånd och tvätta händerna
Kom ihåg att hålla avstånd till varandra. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten eller använd handsprit.

Kaféet är öppet
I museets kafé kan du slå dig ned med en kopp kaffe eller te. Vi erbjuder också enklare fika. Här får max 4 personer sitta vid varje bord och det får inte vistas fler än 8 personer i kaféet samtidigt (se ovan vilka begränsningar vi har på våra utrymmen inne i museet).

Övriga åtgärder
Vi gör rent allmänna ytor med sprit och torkar av t.ex. dörrhandtag.

Använd helst Swish eller betalkort med blipp när du betalar i butiken och kaféet. Vi undviker helst betalning med kontanter. Använd gärna handsprit vid kassan.

Program
Till våra arrangemang är antalet besökare fortsatt begränsat och föranmälan gäller. Mer information om hur du deltar finner du i beskrivningen av arrangemanget på vår webbsida.

Aktuell information om covid-19 finns att läsa här >>

Publicerad 25 maj