Rosengång på Västergötlands museum

Hemslöjdskonsulenterna inom Västra Götalandsregionen arbetar för slöjden på alla nivåer i samhället och vill sprida kunskaper som för många är totalt okända, men som många gånger gömmer sig i historien. Just nu arbetar slöjdkonsulenterna med bland annat projektet #vävrosengång, som är en vävutmaning med det gamla vävsättet som var relativt vanligt förr.

Vill du vara med och väva rosengång och ställa ut i Slöjdens hus i Skövde i september? Då är det bara att sätta igång att väva!

Känner du att du behöver veta mer och skaffa mer kunskap och inspiration innan du sätter igång att väva? Här nedan finns två filmer inspelade på Västergötlands museum, som beskriver just hur tekniken rosengång används i klädedräkten genom historien. Ulrika Eriksson är vår ciceron!

Läs mer om vävutmaningen #vävrosengång >>

Publicerad 6 juli