Vårsol på museet

I dagarna tittade den första trevande vårsolen fram och för alla inbitna odlare var det startskottet för odlingsåret 2021.

Genom att förkultivera sin plantor redan nu är dom pigga och kraftfulla nog att planteras ut så fort det blivit frostfritt – dessutom är ett svårslaget sätt att följa vårens ankomst på.

I museibutiken har vi fröer av svenska kulturarvssorter från @kinnekullefro.se
Genom att odla gamla kulturarvssorter kan man föra ett mycket värdefullt arv vidare – samtidigt som man får nya spännande smaker på köksbordet.

Utöver fröer har museibutiken böcker om läkeväxter, krukor från historiska förlagor, trädgårdsdekorationer och mycket mer som hör odlingen till – Välkommen in!

Butiken är öppen för tidsbokade besök tisdag till fredag mellan kl. 10-16. Ensam eller i ett mindre sällskap. Boka ditt besök genom att ringa 0511-260 70 eller e-posta receptionen@vgmuseum.se.
Varmt välkommen!

Publicerad 24 februari