fbpx

Fornbyäventyret

Alla karaktärerna i Fornbyäventyret

Välkommen till Fornbyn och följ med på ett äventyr i din mobil!

Om äventyret

I friluftsmuseet Fornbyn i Skara kan du ta del av ett äventyr med hjälp av din mobiltelefon. Älvor har kommit till Fornbyn och gör livet surt för invånarna eftersom de ställer till olika sorters bus och otyg. Genom att träffa de som bor i stugorna och lösa problem kan du hjälpa till att ställa allt till rätta igen.

Under äventyret får du sällskap av ugglan Kattis som kommer att visa runt och presentera de olika byborna.

Så här fungerar äventyret

I Fornbyn hittar du stolpar med skyltar utanför byggnaderna. På stolparna finns skyltar med QR-koder. Om du skannar en sådan får du information om huset. Skyltarna med Kattis Uggla leder till Fornbyäventyret.

Skanna koden med hjälp av din mobilkamera och följ länken som visas. På vissa modeller krävs en särskild app för att skanna koder. Det finns flera gratisappar att hämta från både App Store och Google Play.

Du får själv välja hur du tar dig an äventyret och kan gå mellan byggnaderna och skyltarna hur du vill!

På hjälpsidan Spela Fornbyäventyret kan du läsa mer om hur du spelar Fornbyäventyret.

Om projektet

Fornbyäventyret har finansierats av Leader Nordvästra Skaraborg. Leader är en del av EU:s landsbygdsprogram som syftar till att främja en ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling på landsbygden. Organisationen består av representanter från offentlig, privat och ideell sektor.

 

Logga Leader

EU logotyp för jordbruksfonden