fbpx

Spela Fornbyäventyret

Fornbyäventyrets skylt

För att kunna ta del av Fornbyäventyret behöver du en smart mobiltelefon utrustad med kamera. Runtomkring i Fornbyn finns skyltar med Kattis Uggla och QR-koder. QR-koderna sitter uppsatta på rödmålade stolpar i anslutning till Fornbyns stugor.

Du kan scanna QR-koderna i vilken ordning du vill men vi rekommenderar att du börjar med QR-koden som finns uppsatt alldeles bredvid Fornbyns entré. Där får du träffa Kattis Uggla som kan berätta vad äventyret handlar om.

Så här gör du för att ta del av äventyret:

  1. Scanna QR-koden med din mobilkamera
  2. När din mobilkamera registrerat QR-koden dyker en länk till en hemsida upp i bild
  3. Tryck på länken så kommer du till en hemsida
  4. Tryck på ”Starta berättelsen”
  5. Följ instruktionerna från Kattis Uggla och de andra karaktärerna

Knappar i äventyret

Kartan visar dig en karta över Fornbyn, och var du hittar äventyrets QR-koder. Kartan lägger sig ovanpå resten av sidan och avbryter inte animationer eller röstinspelningar. Tryck på kartknappen igen för att stänga ned kartan.

Ryggsäcken visar dig de föremål du samlat på dig under ditt äventyr i Fornbyn. Föremål får du som belöningar för att du hjälpt karaktärerna i Fornbyn med deras problem. För att klara hela äventyret behöver du samla alla föremål. Tryck på ryggsäcksknappen igen för att stänga ned ryggsäcken.

Porträttknappen låter dig bekanta dig lite mer med karaktärerna du träffar på i Fornbyn. För att se porträttknappen måste du vara nära karaktären. Genom att trycka på porträttknappen hamnar du på en separat sida, där karaktären berättar lite mer om sig själv. Dessa sidor har en pilknapp vilken tar dig tillbaka till sidan du kom ifrån.

Tips

Fornbyäventyret är optimerat för mobiltelefoners skärmformat. Om du använder en enhet med en större skärm, till exempel en iPad, kommer karaktärerna antagligen se väldigt små ut jämfört med bakgrunden. Vi rekommenderar därför att man använder mobiltelefoner.

Vi rekommenderar att du håller mobiltelefonen upprätt och inte på sidan, på grund av samma anledning som ovan. Fornbyäventyret är optimerat för ”stående format” på mobiltelefoner, och bilderna kommer se märkliga ut om telefonen hålls på sidan.

På vissa telefonmodeller krävs en särskild app för att skanna koder. Det finns flera gratisappar att hämta från både App Store och Google Play.

 

Logga Leader

EU logotyp för jordbruksfonden