fbpx

Fas Trä

Avslutad utställning

4-31 oktober

Vad är slöjd? Ett entydigt svar är lika omöjligt som oönskat, men frågan är ständigt intressant: Ett skolämne? En subkultur? Ett kulturarv? Eller bara kultur i största allmänhet? Fas Trä är en samlingsutställning där åtta slöjdare bjuder in till en tankeväckande upplevelse.

Fas Trä är utställningen som genom åtta slöjdande personer fungerar som ett kikhål rakt in i tankevärldar och unik spetskompetens. Personerna arbetar med olika metoder och olika ingångar; vad de har gemensamt är att de använder trä och att de bor i Västra Götaland.

Fas Trä är en utställning kring föremål som formats med spräckjärn, tjäcklor, knivar, putshyvlar eller laser. Men det är också en utställning om personerna bakom och om deras drivkrafter; drömmen om den högsta kvalitén utifrån de enklaste metoderna, drömmen om nya upptäckter, drömmar om en annorlunda värld.

Fas Trä är en utställning om kärleken till slöjdens arbetsprocesser, men också en påminnelse om att slöjd är en ständigt pågående forskning och ett oändligt variationsrikt samtal. Ett samtal mellan människa och material, mellan människa och människa, mellan människa och omvärld.

Medverkande i utställningen:
Olivia de Jong
Joakim Lilja
Anders Lindberg
Fritiof Runhall
Björn Svantesson
Ulrika Roslund Svensson
Sara Thorn
Frej Wichmann

Lär känna de medverkande i personporträtt på Youtube >>

Invigning onsdag 4 oktober kl. 18.00 med te och macka.

Utställningen produceras och visas av projektet Slöjdlyftet, Västarvet.