fbpx

Hjässan är kal – Äggen är slut

Avslutad utställning

13 september – 10 november 2019

Västergötlands museum visar journalisten och författaren Annica Carlsson Bergdahls båda utställningar om klimakteriet och övergångsåldern. Tillsammans med fotografen och konstnären Elisabeth Olsson Wallin har Västarvet producerat både Äggen är slut och Hjässan är kal.

Utställningarna består av fotografier tagna av Skarafotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin och består av kvinnors och mäns egna berättelser om livet, kroppen, övergångsåldern och det som är viktigt i livet.

En dag tar äggen slut för dem födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Vad är drivkraften? Vilka är drömmarna? Hur känns kroppen? Hur är det med lusten? När är njutningen som störst? Vad är viktigt? Hjässan är kal sätter ljuset på vad övergångsåldern gör med män. Här finns berättelser om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Denna del av utställningen bygger på ett körverk som i sin tur är baserat på djupintervjuer med män mellan 50 och 73 år i Skaraborg.