Lappat och Lagat
En utställning om konsten att fixa det som har blivit trasigt

Kommande utställning

Lappat och Lagat - En utställning om konsten att fixa det som har blivit trasigt

För inte så länge sedan var det en självklarhet att lappa och laga istället för att köpa nytt. Kläder, köksredskap och verktyg skulle kunna användas länge och därför vårdades de ömt. Har vi som lever idag, omgivna av ett överflöd av prylar, något att lära av generationerna före oss?

Lappat och lagat är ett samarbete mellan de kulturhistoriska museerna i Skaraborg. I utställningen visas ett urval av sinnrikt reparerade föremål från museernas rika samlingar.

Den 30 oktober 2021 invigs utställningen på Vänermuseet i Lidköping. Utställningen vandrar sedan runt i Skaraborg och kommer till Västergötlands museum våren 2022.

Utställningen Lappat och Lagat har tagits fram i samarbete mellan Falbygdens museum, Kulturkvarteret Pedagogien (Hjo museum), Stadsmuseet i Skövde, Tibro museum, Tidaholms museum, Vadsbo museum, Vänermuseet och Västergötlands museum.