fbpx

Mod, Medkänsla – berättande fotografier

Avslutad utställning

30 mars – 9 juni 2019

Utställningen Mod, Medkänsla är skapad av 35 elever vid Hellidens folkhögskolas fotokurser Berättande fotografi och Fotoprojekt.

Under några intensiva veckor har de två fotokurserna arbetat med temana mod och medkänsla. Några av deltagarna har valt att arbeta med bägge begreppen andra med ett av dem. Deltagarnas arbeten handlar om allt från modet att möta dagen när livet är svårt till de stora frågorna kring miljö och flyktingfrågan. I utställningen får de vardagliga situationer som kräver mod plats. Det kan vara det mod som krävs för ett barn att genomleva en vardag med en funktionsvariation, eller att nå toppen av skolans klättervägg. Och här finns också de stora livsavgörande frågorna – modet att föda ett barn, modet att visa den åldrande kroppen som inte följer normens ideal och modet att stå upp för andra som är utsatta. Medkänslan finns i finstämda bildberättelser om hundadoptioner, ömsint vård och närhet.

35 av kursernas deltagare valt att medverka i utställningen och det har resulterat i närmare 150 bilder som nu visas på Västergötlands museum parallellt med utställningen We Have A Dream.
Projektet är en del av Hellidens folkhögskolas och Västergötlands Museums samarbete inom FOKIS – ett samverkansprojekt för kulturinstitutioner och folkhögskolor inom Västragötalandsregionen.

Berättande fotografi är en distanskurs vid Hellidens folkhögskola som arbetar med innehållet i fotografiet och syftar till att utveckla deltagarnas bildkommunikation.

Fotoprojekt är en kurs för den som vill att det projekt de arbetar på ska bli bra, och färdiga. Här läggs fokus på arbetsprocessen och hur man ser till att komma i mål med sina drömmar.

Utställningen invigs kl. 13.00 lördag 30 mars, som är Folkhögskolans dag.