Barn och skola

Västergötlands museum arbetar aktivt med att vara ett levande museum med något för alla åldrar. Vi har ett flertal skolprogram som riktar sig mot grupper från sju års ålder och upp till gymnasieelever. För kortare besök anpassar vi våra guidade visningar till skolgrupper i alla åldrar.

MER FÖR BARN OCH UNGA

Besök oss med klassen

Våra skolprogram är framtagna och anpassade för skolgrupper i olika åldrar. Skolprogrammen kombinerar visningar, där barnen tittar på utställningarna och hör museets pedagog berätta om dem, med taktila inslag och kritiskt reflekterande övningar anpassade för att utmana och inspirera.

Våra skolprogram

Har ni egna planer för dagen?

Skolor och andra grupper är alltid välkomna att besöka museet på egen hand. Museet har fri entré så det är alltid möjligt för grupper att komma och se våra utställningar. Planera ert besök på egen hand och kontakta oss gärna angående vad ni tänker göra hos oss så kan vi förbereda i våra lokaler och underlätta för er grupp.

Lov- och helgaktiviteter

Vankas det långledigt? För yngre besökare finns det ofta något att göra under ledigheter och lov. Vi samlar alla lov- och helgaktiviteter på en sida där ni lätt kan se vad som är på gång.

Är ni en förening eller studieförbund som planerar lovaktiviteter men saknar lokal? Kontakta oss med förslag på samverkan.

Fornbyäventyret

I friluftsmuseet Fornbyn kan du gå på äventyr med hjälp av din mobiltelefon. Följ med gårdstomten Nils på husesyn och hälsa på de som bor i Fornbyn.

Fornbyäventyret