Tillgänglighet

För att underlätta vid ditt besök har vi på denna sida sammanställt information om våra lokaler och hjälpmedel. Besök Tillgänglighetsdatabasen (t-d.se), tillhandahållen av Västra Götalandsregionen, för besöksinformation med stor detaljrikedom.

Utanför museet finns en stor, avgiftsfri besöksparkering för personbil och bussar. Parkering för rörelsehindrade finns på gamla museibyggnadens gavel i anslutning till entrén.

Dörren till entrén har automatisk dörröppnare.

Mitt emot entrén finns utrymme att hänga av sig ytterkläder. Lämna inga värdesaker i väskor eller kläder som du hänger här. Du kan även låsa in tillhörigheter i ett skåp. Fråga personalen i receptionen om en nyckel.

Mitt emot entrén, i samma utrymme som kapprummet, finns tre toaletter varav en är utrustad för rörelsehindrade. Här finns även skötbord.

Museets butik och kafé delar samma utrymme i anslutning till museets reception. Här ryms 30 sittande gäster. Bord och stolar är ej fast inredning och kan flyttas ihop eller isär vid behov.

Du kan betala med kort, kontant eller Swish.

Det är ej tillåtet att äta medhavd matsäck i museets kafé. Det är tillåtet på andra platser, så som i Fornbyn. Fråga personalen i receptionen om ert sällskap behöver sitta inomhus. Är ni en större grupp som planerar att besöka oss får ni gärna föranmäla ert besök och informera oss om ni planerar att äta medhavd matsäck.

Museets utställningar finns på entréplan, på källarplan i gamla museibyggnaden och en trappa upp ifrån entrén. För rörelsehindrade finns en hiss för att ta sig en trappa upp och en stolshiss ned till källarplan.

Museet använder parfymfria rengöringsmedel i städning. Det är ej tillåtet att medföra sällskapsdjur i lokalerna (undantaget ledarhund).

Starka lukter kan förekomma under tiden utställningsbyggen pågår, t.ex. från färg eller lim.

Fråga personalen i kaféet om allergener i mat och fika.

Museets biograf fungerar med självbetjäning. Välj den film du vill se med knappsatsen på väggen. Biografen är utrustad med hörslinga.

Hörsalen används vid föreläsningar och andra aktiviteter på museet och är utrustad med hörslinga. Lokalen har 62 fasta sittplatser i en gradäng. För rörelsehindrade avsätts alltid utrymme framför gradängen.

En del av museets utställningar är utrustade med ljudmiljöer som spelas upp automatiskt. Ljudet från dessa är konfigurerat för att inte verka störande och det ska inte behövas mer än samtalston för att prata med andra i ditt sällskap.

Inför en guidad visning eller ett planerat besök på museet kan ljudmiljöerna stängas av. Meddela ansvarig pedagog eller receptionen i samband med er bokning om någon i er grupp är i behov av detta.