Fornbyäventyret

Välkommen till Fornbyn och följ med på äventyr i din mobil!

Om äventyren

I friluftsmuseet Fornbyn kan du gå på äventyr med hjälp av din mobiltelefon. Äventyren spelas genom att skanna QR-koder med mobilkameran. Det finns två äventyr att välja på.

Utanför byggnaderna hittar du stolpar med skyltar. Skyltarna med Kattis Uggla leder till Äventyr 1 och skyltarna med gårdstomten Nils leder till Äventyr 2.

Äventyr 1

Följ med Kattis Uggla och lös mysteriet i Fornbyn. Detta äventyr spelas online i din mobils webbläsare. Spelet är anpassat till stående läge på mobiltelefonen. Vissa telefoner kan behöva en särskild app för att skanna QR-koder.

Äventyr 2

Följ med Nils på husesyn och hälsa på de som bor i Fornbyn. Detta äventyr spelas i en app som finns i Google Play och AppStore (kräver minst iOS 15.0). Skanna en av Nils QR-koder i Fornbyn för att få en länk och instruktioner till appen.

Om projektet

Fornbyäventyret har finansierats av Leader Nordvästra Skaraborg. Leader är en del av EU:s landsbygdsprogram som syftar till att främja en ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling på landsbygden. Organisationen består av representanter från offentlig, privat och ideell sektor.

Logga Leader
EU logotyp för jordbruksfonden